Ord mot Ord (2023)

Av: Amelie Eikner

Eva går i første klasse på videregående og har vært på fest med de som går i trinnene over. Hun møtte Viktor der. Venninene hennes mener det er så bra, de er inne i den sosiale sirkelen! Men Eva oppfører seg litt rar, hun virker endret. Hva skjedde egentlig på festen?


Ord mot Ord av Amelie Eikner er et manuskript skrevet for Den Unge Scene (DUS). Det er et stykke om overgrep, vennskap og svik. Vi følger Eva sin reise gjennom det å takle etterfølgende av et overgrep. Hva vil vennene hennes gjøre, hvilken side vil de ta? Hennes eller Viktor sin.  


Forestillingen hadde sin premiere på Ungdommenes hus  Metropolis i Stavanger den 26. januar og forestillingen tok del i DUS festivalen i Rogaland hvor ungdommene spilte på Rogaland teaters hovedscene.

Medvikende: 

Ariana, Lasse, Elena, Celine, Sanne, Adam

Regi:     

Marius Espeland og Daria Iegorkina

Scenografi:

Statsteateret og Alexsandra Ree

Lys og Lyd:

Martin Ravnås

Spillested:

Metropolis 2023, Rogaland Teater 2023

Registafetten (2022)

Follies Ungdomsteater presenterte det nye og spennende prosjektet Registafetten februar 2022.

Dette var et nytt konsept som forente teater og stafett pinnen. I løpet av 5 uker skulle 5 forskjellige instruktører få legge regi på et og samme stykke, hvor de fikk hver sin del utdelt. 


Det finurlige med Registafetten var at ingen av instruktørene fikk vite hvem hverandre var! Det var derfor det var mye hemmelighet rundt prosjektet. Kun skuespillerene visste hvem instruktørene var og hva stykket som skulle settes opp var: 1974 av Jesper Halle! Ja for instruktørene fikk ikke vite hvilket stykke de skulle legge regi på før en dag før de kom inn. Dette var et eventyrlig eksperiment som forentet teater og stafettpinnen. Hvem vet, kanskje vi lager runde to om noen år!

Instruktørene

Mighty Atoms (2021)
Av: Amanda Whittington

En bokselegende skjult i en mørk bar i Hull England kommer til å møte sin skjebne i bokseringen. 


Når The Six Bells puben står i fare for å gå konkurs trår Nora Cook inn for å starte bokseklubb med legenden Taylor Flint. 


En gjeng amatørboksere samles i puben når solen går ned der de trener hardt gjennom svette og blod. Penger skal samles inn for å redde puben og det bygges opp for tidenes boksekamp.


Denne forestillingen hadde premiere 18. august 2021


Mighty Atoms er oversatt fra Engelsk til Norsk av Éowyn Lindløv og Caitlyn Biskopstø Young. 


Forestillingen er basert på legenden Barbra Buttrick, første kvinnelige proffbokser som slo et slag for kvinners rett og profersjonelle status i boksing.  


Stor takk til Mudo Kilden som har stått for opptrening av skuespillerene.


Skuespillere:

Caitlyn Biskopstø Young

Éowyn Lindløv

April Klarisse Notvik Kristiansen

Sanne Skauvik Høyland 

Live Helen Ulvøy Helland
Ariana Salte

Rebecca Mortensen

NÅ (2021)

Av: Demian Vitanza

Et minne, et øyeblikk, fremtid, fortid … Nå. 


Nå er vi her, sammen med dere. Hva slags ansikt er det du ser? Om to år er du ikke lenger den du er i dag.


Hun ønsker at alt skal være bra. Han vil bli elsket. Moren vise hvor god hun er. Den forelskede venter på det rette øyeblikket. Men, hvem er de egentlig når livene deres åpnes for andre å titte inn? Hvem er du? I hvilket øyeblikk forandrer jeg meg? Fortid? Fremtid? Nå? 


Demian Vitanza’s stykke Nå handler om vennskap, utroskap, familie, vold og kjærlighet. Hvem var du da? Hvem er du nå? Og hvem kommer du til å bli? 

Medvikende: 

Thomas, Ariana, Caitlyn, Lasse, Live, Rebecca; Elena, Linn, Nina, April, Eowyn

Regi:     

Marius Espeland, May-Liz Petterson, og Olaf Leiros

Scenografi:

Lene Brynje, og Thomas Matre

Lys og Lyd:

Ole Andre Egge, og Ole Ljosdal

Spillested:

Metropolis 2021

GIRLS LIKE THAT

 (2020)Girls Like That er et provoserende, eksplosivt og spenningsfylt teater stykke om netthets, mobbing og uønskede bilder som går viralt på skolen. Scarlett blir sentrum for oppmerksomheten for et nakent bilde av henne, men av alle gale grunner. Ryktene løper løpsk blant de unge og alle har en mening om dramaet, mens Scarlett selv forblir taus...


Forbered deg på en sprakende forestilling med intriger, drama, salusi og sorg i Follies ungdomsteater's adaptsjon av Evan Placey's kjente Engelske stykke.


Forestillingen spilles på engelsk av fem unge skuespillere :
Nina Bjørnøy, Caitlyn Biskopstø, April Notvik Kristiansen, Eowyn Jacobsen Lindløv, og Ahava Steen


Forestillingen hadde premiere i oktober 2020


These 20 girls stand in the hallway looking down at Scarlett.


They press their phones into her face

FLASH, CLICK, BUZZ

A text, a message, a photo...

a photo of Scarlett... NAKED!


These 20 girls stand together, in sorrow and in joy, with and against Scarlett. Will she dissepear from the school? Or will she stay and fight?